| Autor |
Wiadomość |
Oj'ojojojoj
Patoreiba fan

|
Funny Games U.S.- Ciężki, emocjonalnie przytłaczający festiwal bezsensownej, bezcelowej przemocy. Obraz charakteryzuje się bardzo poprawną reżyserią, dobrze poprowadzonym scenariuszem, dobrymi kreacjami aktorskimi. Mimo kilu elementów rozładowujących napięcie film jest mocny aż do samego końca.
Niestety punktu od oceny końcowej urywa fakt, że jest remakiem samego siebie- Michael Haneke zaktualizował, scena-w-scenę, własny film, w czym ani krytycy, ani fani, ani nawet ja, nie widzą sensu (oryginały nie widziałem ale niespieszno mi oglądać drugi- identyczny film w najbliższym czasie; o ile w ogóle się podejmę).
Sam film, oddzielnie od faktu bycia przeróbką, broni się- jest trzymającym w napięciu opisem jednej nocy z życia młodego małżeństwa (Roth-Watts), które zostało wystawione do gry o być albo nie być przez parę psychopatów (Pitt-Corbet).
Niestety fakt bycia reinstalacją popełnioną przez tego samego reżysera odbija się na jego nocie końcowej obniżając ją o 1 ale, mimo to, obraz otrzymuje entuzjastyczne 6/10. |
|
|
 |
zielu
Wierny DDR
|
Gra/Game - już stary (13 letni), ale dobry film. Nieprzewidywalny, przynajmniej dla mnie, aż do końca. Trzyma w napięciu. Oceniam na 8/10. |
|
|
 |
obi
In Flames Fan

|
Gra przekozak
Chlopiec w pasiastej pizamie - film ktory zajebiscie potrafi zepsuc zajebisty humor. Depresyjny jak japierdole, ale mimo, ze to brzmi dziwnie, to jest zajebisty. Tylko ten mlody wyglada z leksza jak Hitler, a siostra mnie mega wkurwiala
8/10 |
szenko2325
.

|
Labyrinth - najsłabszy element tego filmu to David Bowie, nie ma głosu, nie wychodzi mu śpiewanie, ma makijaż i perukę jak tranzystor, nosi obcisłe kalesonki, nie widziałem tego od lat, są momenty gdy wyraźnie widać kiedy nałożono tło niestety i za dużo śpiewania, jeśli tak to można nazwać w jego wykonaniu |
StAlKeR
Hodowca szopów

|
sherlock holmes - na raz, nic wkurwiajacego, nic zachwycajacego, nie ma sie za bardzo do czego przypierdolic, nie ma czego pochwalic, obejrzec mozna |
szenko2325
.

|
o
 |
zlaSylwia
dobreCycochy

|
alice in wonderland: choc wielbie burtona i wielbie deppa, film ksiazkom do piet nie dorasta. w ogole mialam wrazenie tez, ze 80% ludzi w kinie ksiazek nie czytalo i nie bardzo kapuje o co kaman.
poza tym popelnilam ten sam blad co kidman i ze nie chcialo mi sie czekac na imax poszlam do zwyklego 3d, w ktorym to efekty owszem widac ale bardziej na zasadzie - o, tu mialam miec wrazenie ze cos na mnie leciec, ale tak na serio to nie mam. |
|
|
 |
Rostek
Knight mare

|
ale to przeciez jest DWUJECZKA! nie bylo ksiazki! |
VFK
głosował na kaczyńskiego

|
a 3d w Alicji to sciema bo na poczatku produkcji nikt o tym nie myslal. a film mimo ze dwojeczka slaby i za malo burtona w burtonie |
_________________ Miej wątpliwość
 |
|
 |
wojok
wie że nic nie wie

|
Sherlock- film byłby imho o wiele lepszy, gdyby nie był o Sherlocku, nie dział się w XIXw. Anglii. Wkurwiał mnie brak brytyjskiego akcentu, dziury w logice są ogromne, część scen totalnie z dupy, co sztucznie wydłuża film. Tragicznie nie było, jak się nie ma nic lepszego do roboty to zobaczyć można. |
zeca
szef wszystkich szefów

|
ninja assassin - kurwa no.... nic nie ratuje tej produkcji... nic...
love happens - jak już skończą ci się filmy fajne i z akcją, to możesz sobie włączyć... |
_________________ JENEK ODDAJ KOZE:/
 |
|
 |
szenko2325
.

|
Doom - wygląda na to że ten film ma nawet napisy początkowe nudne bo na nich zasnąłem |
StAlKeR
Hodowca szopów

|
| zeca napisał: | ninja assassin - kurwa no.... nic nie ratuje tej produkcji... nic...
|
+1299632
swiete slowa zecus, ten film jest tak durny i odmozdzony, ze jedynym targetem dla niego na calym swiecie jest K!dman |
Rostek
Knight mare

|
jakby chociaz te krew lepiej zrobili  |
k!dman
360 mistrz

|
rozumiem ze zeca potrafi docenic dobra durnote filmu, ale skoro tak to moze ten ninja assassin nawet BKi dobrze nie kreci..
Stalker: nie lubisz filmow ktore dobra BKe kreca bez przeslania i skladnej fabuly? |
|
|